Partners

Windpark Weijerswold is een gezamenlijk initiatief van Pure Energie, Windunie en een aantal grondeigenaren. Gemeente Coevorden neemt de besluiten over het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning. Hieronder worden Pure Energie en Windunie verder toegelicht.  

Over Pure Energie

Pure Energie is een duurzaam energiebedrijf uit Enschede en levert 100% groene stroom uit eigen wind- en zonprojecten van Nederlandse bodem aan bedrijven en consumenten. Pure Energie verkoopt alleen wat door de eigen wind- en zonprojecten wordt geleverd. Pure Energie behelst het totaalconcept: de expertise beslaat het gehele spectrum van onderzoek naar kansrijke ‘groene’ bouwlocaties tot en met de vergunningsaanvraag, van de bouw van windturbines en zonnepanelen tot en met het beheer daarvan en van het opwekken van energie tot en met de levering aan consumenten en bedrijven. Ook biedt de onderneming bedrijven en particulieren – al sinds haar oprichting in 1995 - de mogelijkheid te investeren in duurzame energie. Daarmee wil Pure Energie een bijdrage leveren aan de toepassing van duurzame energie en aan de ontwikkeling van een stabiele, duurzame en toekomstbestendige energievoorziening in Nederland.

Pure Energie is het groene energiemerk van Pure Energie. Pure Energie is de enige partij op de energiemarkt die zes keer op rij door de Consumentenbond, Greenpeace en Natuur & Milieu is uitgeroepen tot de groenste energieleverancier van Nederland.

Kijk voor meer informatie over Pure Energie op www.pure-energie.nl.

Over Windunie

Windunie is een coöperatie met ruim 225 leden: windmolenaars en windmolenparken. Gezamenlijk vertegenwoordigen ze ruim 400 MW aan opgesteld vermogen waarmee 20% van alle windenergie in Nederland wordt geproduceerd. Windunie is actief in de ontwikkeling van windenergieprojecten, ondersteunt de exploitatie en het onderhoud van windmolens en verhandelt voor leden de opgewekte stroom. De coöperatie draagt samen met de aangesloten bedrijven bij aan lokale duurzame energieopwekking, versterking van de positie van agrarische ondernemers en daarmee de ontwikkeling van de regionale economie. Meer informatie is te vinden op www.windunie.nl

© Windpark Weijerswold 2016