Informatiebijeenkomst voor omwonenden en windmetingen

23-03-2017

Windunie en Raedthuys Pure Energie organiseren een informatiebijeenkomst voor omwonenden van Windpark Weijerswold. Voor deze bijeenkomst, die wordt gehouden op donderdag 6 april, hebben de omwonenden binnen een straal van 1500 meter binnen het beoogde windpark per brief een uitnodiging ontvangen. De bijeenkomst is alleen bedoeld voor de uitgenodigde omwonenden.

Omwonenden binnen een straal van 1500 meter die deze uitnodiging nog niet hebben ontvangen, kunnen dat melden via info@windinweijerswold.nl
Zij kunnen zich – tot 30 maart - via dit e-mailadres alsnog hiervoor aanmelden met daarbij de vermelding met hoeveel personen zij komen.

De omwonenden worden op deze informatiebijeenkomst bijgepraat over de ontwikkelingen van Windpark Weijerswold en er wordt uitleg gegeven over de planschaderegeling.

Windmetingen
Overigens worden momenteel windmetingen gehouden in het beoogde gebied voor de windmolens. Zo wordt exact duidelijk hoe hard het hier waait en wordt nog duidelijker hoeveel stroom de windmolens naar verwachting opwekken.

Deze metingen gebeuren met een zogeheten LIDAR. Dit is een onzichtbare laser die vanaf de grond recht de lucht in gaat. Deze laser meet allerlei minuscule deeltjes die in de lucht voorbij zweven. Zo wordt over een langere periode gemeten hoe hard en hoe vaak het gemiddeld waait in dit gebied.

© Windpark Weijerswold 2016