Heiwerkzaamheden op punt van beginnen

07-04-2020

De heiwerkzaamheden beginnen op korte termijn, maar wel iets later dan we meldden in ons nieuwsbericht van 23 maart. De planning is nu dat morgen (8 april) de eerste heistelling wordt aangevoerd. Als de opbouw hiervan en verdere voorbereidingen voorspoedig verlopen, is het de planning dat op donderdag 9 april de eerste palen worden geheid. Dit gebeurt op de locatie van windmolen 2, zie ook onderstaande plattegrond.

De groene stippen op de plattegrond zijn de windmolens van Windpark Weijerswold. De blauwe stippen zijn de nieuwe windmolens in Duitsland die inmiddels zijn gebouwd (tekst loopt door onder de afbeelding).

Tweede heistelling volgende week
Volgens de huidige planning arriveert volgende week de tweede heistelling op locatie en begint deze ook in die week met de heiwerkzaamheden. 
Per windmolen verwachten we vijf dagen aan het heien te zijn. Het heiwerk gebeurt alleen overdag en op werkdagen. Volgens de huidige planning zijn de heiwerkzaamheden in de loop van mei afgerond. Het heien zal in de omgeving hoorbaar zijn. De planning is onder voorbehoud. Deze kan bijvoorbeeld nog wijzigen door onvoorziene (weers)omstandigheden.

© Windpark Weijerswold 2016