Alle windmolens zijn gebouwd

02-10-2020

De vier windmolens van Windpark Weijerswold zijn gebouwd. Dit betekent dat de komende tijd ook bij de windmolens die recent zijn gebouwd alle voorbereidingen worden getroffen om de windmolens te kunnen testen. Bij de windmolens die al iets eerder waren gebouwd, is de testfase inmiddels begonnen. De planning op dit moment is nog steeds dat de testfase van het windpark dit jaar wordt afgerond.

Nu de bouw klaar is, wordt binnenkort de hijskraan ontmanteld en in delen van het terrein afgevoerd. Dit gebeurt, net zoals de hijskraan op het terrein arriveerde, met behulp van een aantal vrachtwagens. Het is nog niet exact bekend wanneer de hijskraan wordt afgevoerd, maar dit is waarschijnlijk in de loop van de komende week.

Overigens hebben de eerste windmolens inmiddels de eerste elektriciteit aan het elektriciteitsnet geleverd, maar ze zijn dus in afwachting van de testfase nog niet formeel in bedrijf gesteld.

Bij dit bericht ziet u twee foto’s van het moment dat de laatste wiek van de laatste windmolen die is gebouwd werd bevestigd.

© Windpark Weijerswold 2016